COVID-19 în MOLDOVA

Mesajul șefului IGP, după ce cîțiva polițiști au fost agresați de cetățeni

Mesajul șefului IGP, după ce cîțiva polițiști au fost agresați de cetățeni

După ce mai mulți polițiști au fost agresați de cetățeni în timpul serviciului, șeful IGP, Sergiu Paiu, a venit cu un apel către oameni.

''Stimați cetățeni, e timpul să punem capăt abuzurilor asupra polițiștilor!'', a îndemnat acesta, transmite știri.md.

Apelul vine după ce 3 polițiști au fost agresați în timpul serviciului.


''Din păcate, constat că omul legii se confruntă, zilnic, în activitatea sa, deloc ușoară, cu acte de nesubordonare din partea cetățeanului, inclusiv ultragiere (insultarea) cu aplicarea violenței în adresa sa, fapt ce prezintă un obstacol în menținerea ordinii de drept și asigurarea siguranței publice și rutiere.

În această noapte, la Hîncești, satul Poganesti, un polițist a fost doborât la pământ de către un șofer somat să stopeze automobilul. Vrînd să fugă de la fața locului, șoferul a început să se deplaseze cu spatele, iar polițistul a reușit să deschidă portiera din față a automobilului. Șoferul a accelerat, l-a acroșat pe omul legii, după care l-a proiectat într-un pilon. Șoferul a fost reținut. Acesta se afla în stare de ebrietate alcoolică.

Totodată, mulți dintre voi mă întrebă ce s-a întaîmplat acum 3 zile în centru Capitalei, lângă Piața Centrală, la o intervenție a oamenilor legii. Nimic altceva decît din nou ultragierea și nesupunerea față de cerințele legale ale polițiștilor. În acea zi, forțele de ordine au fost solicitate de către un cetățean care susține că a fost bătut și deposedat de telefonul mobil și bani. La fața locului, polițiștii au depistat persoanele recunoscute de către păgubaș. În timp ce oamenii legii încercau să își exercite obligațiile de serviciu, persoanele date, care erau sub influența alcoolului, au devenit agresive, se opuneau cu vehemență și au ultragiat polițiștii. Mai mult, unul dintre prietenii bănuitului, fiind în stare avansată de ebrietate, s-a pus în fața uneia dintre mașinile care au venit la intervenție și se dădea în spectacol, împiedicând buna desfășurare a acțiunii oamenilor legii, acest fapt se vede și în video devenit deja viral pe rețelele de socializare. Persoanele suspecte au fost reținute și escortate la inspectorat pentru documentare.

Țin să menționez că în anul 2020, pănă la ziua de astăzi, au fost ultragiați peste 300 de polițiști'', se arată în mesaj.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load