Mesajul prim-ministrului Maia Sandu de Ziua Suveranității R. Moldova

Mesajul prim-ministrului Maia Sandu de Ziua Suveranității R. Moldova

În data de 23 iunie 1990 Sovietul Suprem al RSS Moldova a adoptat declaraţia de suveranitate. Declaraţia a fost adoptată într-un context istoric complex, marcat de o paradă a suveranităţii, proces care a cuprins întreg spaţiul sovietic de atunci.


Cu această ocazie, prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare către concetățeni, transmite Știri.md.


„Stimați cetățeni, vă felicit cu ocazia Zilei Suveranității!


Acum 29 de ani, la 23 iunie 1990, a fost adoptată Declarația de Suveranitate, care punea temelia statului nostru. În acest document istoric se declara în mod solemn și în fața întregii lumi că purtătorul suveranității și singura sursă de putere este poporul, iar Republica Moldova este un stat unitar și indivizibil.


Astăzi, mai mult decît oricînd, înțelegem cît de important este dreptul nostru, al cetățenilor, de a ne decide singuri viitorul și cît de șubredă poate fi democrația, dacă nu este apărată de noi toți. Avem datoria să redăm independența instituțiilor, astfel încît acestea să devină un fundament de neclintit pentru menținerea suveranității și dezvoltarea Republicii Moldova. Avem obligația să construim instituții puternice care să nu mai permită vreodată încălcarea suveranității poporului, indiferent de politicienii aflați la putere, și să protejeze interesul oamenilor.


Vă asigur că acest Guvern al Republicii Moldova va apăra cu stricteţe suveranitatea ţării, că nimeni nu va lua decizii în locul şi în detrimentul interesului nostru naţional, iar statul Republica Moldova îşi va păstra caracterul unitar şi indivizibil şi va asigura libertatea, securitatea şi prosperitatea cetăţenilor săi”, a declarat Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.


Reamintim că astăzi și președintele țării a venit cu un mesaj de felicitare către moldoveni pe o rețea de socializare.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load