COVID-19 în MOLDOVA

Mesajul președintelui cu prilejul începutului de an școlar

Mesajul președintelui cu prilejul începutului de an școlar

Președintele țării, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare cu prilejul începutului de an școlar 2020-2021.

"Este pentru prima dată cînd v-ați bucurat de o vacanță extinsă, dar care v-a accentuat dorința de a învăța și, mai ales, de a reveni în sălile de clasă, alături de colegi și profesori.

Așa cum am resimțit-o cu toții, pandemia a intervenit în cursul firesc al lucrurilor. Va trebui să ne resetă obișnuințele și să acceptăm versiunea alternativă și, foarte important, temporară de realizare a procesului educațional în acest an școlar. Lecțiile la distanță, noile instrumente de lucru cu mijloace tehnologice sînt doar o variantă în complexul proces de predare-învățare, proces din care nu se exclude sîrguința, rîvna, curiozitatea și marea dorință de a ști.


Sînt sigur că fiecare membru al societății noastre care are copil de școală a înțeles, într-o măsură mai mare decît pînă la pandemie, rolul și importanța profesiei de pedagog. Nicio tehnologie avansată, niciun gadget ultramodern nu va putea înlocui profesorii, care, de astăzi, completează rîndurile celor din „linia întîi”.

Întreaga societate, întreaga lume, de la mic la mare învățăm cum să coabităm cu acest virus, deci fiecare dintre noi sîntem elevi la cursul de Educație pentru sănătate. Vom parcurge împreună un proces de adaptare, de aceea e nevoie să cooperăm, să ne susținem reciproc și să abordăm lucrurile, fiecare din postura sa, cu deplină seriozitate și implicare plenară.

Cert rămîne faptul că, indiferent de condiții, școala trebuie să progreseze și să-și realizeze misiunea nobilă și extrem de responsabilă ce-i revine dintotdeauna.

Vă urez tuturor sănătate și perseverență în atingerea obiectivelor. Am toată încrederea că putem face față provocărilor și că anul de studii 2020-2021 va fi unul cu rezultate remarcabile și cu activități interesante, palpitante și memorabile", se arată în mesajul președintelui.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load