COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Mesajul lui Stoianoglo de Ziua Procurorilor: „Vom demonstra că nu există persoane intangibile”

Mesajul lui Stoianoglo de Ziua Procurorilor: „Vom demonstra că nu există persoane intangibile”

Procurorul general, Alexandru Stoianoglo, s-a adresat întregului corp de procurori din R.Moldova, cu prilejul marcării zilei lor profesionale, notează Noi.md.

El a remarcat că în prezent Procuratura este îm proces de reformare, avînd la bază o criză substanțială de imagine cauzată de abuzurile asupra drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

„Dacă există, totuși, un motiv pentru care unii dintre dumneavoastră mai stau cu privirea în pămînt și caută soluții acolo unde nu există, acest motiv tot a fost frica. Din păcate, anume frica a fost o fantomă cu drept de decizie în sistem. Tot din frică s-au comis abuzuri grave, iar persoanele incomode sau adversarii acelor sfere de interes băteau drumurile anchetelor în timp ce vinovații își continuau nestingherit vacanțele. Procurorilor li s-a reproșat că sînt ”bîtă politică”, că sînt corupți și nepotriviți”, se arată în mesajul lui Stoianoglo.

Acuzatorul a mai menționat că unul din scopurile sale e să restabilească împreună cu echipa funcționalitatea sistemului procuraturii. Potrivit lui, nimeni dintre pesoanele care au comis fărădelegi indiferent de statut sau poziția ocupată în stat, nu va fi menajat.


„Vom demonstra foarte repede că, atît pe interiorul sistemului procuraturii, cît și în statul Republica Moldova nu există persoane intangibile, că abuzurile și fărădelegerile pot fi real combătute și pedepsite, fără discriminare și selecție”.

Obiectivul principal e ca oamenii să uite de sentimentul de frică și insecuritate cu care au trăit în propria țară, a subliniat Stoianoglo.

„Revin cu demnitate în Procuratură și nu voi admite nimănui să atenteze la ea pe parcursul mandatului, iar valorile supreme de care mă voi conduce și pe care le voi aprecia în fiecare coleg sînt: integritatea, profesionalismul, responsabilitatea, consecvența, inteligența, bunul simț și corectitudinea”.

Procurorul general a vorbit și despre posibile impedimente care vor apărea în calea reformelor, venite din partea celor care opun rezistență schimbărilor. Stoianoglo a precizat însă că va rămîne consecvent în acțiunile sale, indiferent de presiuni.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load