Mesajul emoționant al unei tinere de 16 ani pentru cetăţenii cu drept de vot

Mesajul emoționant al unei tinere de 16 ani pentru cetăţenii cu drept de vot

Astăzi, 24 februarie, toți cetățenii Republicii Moldova care au împlinit vîrsta de 18 ani, inclusiv în ziua alegerilor, au dreptul de a alege și de a fi aleși în cadrul scrutinului parlamentar.


În acest context, o tînără de 16 ani, din Bălți, a postat pe Facebook un mesaj emoționant către alegători.


„Am 16. Știu doar niște lucruri generale despre politică și situația din țară.


În principiu, nu-mi place să urmăresc știrile, doar eventual pot să citesc ceva sau pot să aud vreun subiect despre care habar n-aveam. În orice caz, știu suficiente detalii pentru a avea o opinie clară, o opinie pe care voi refuza s-o fac publică doar din cauza faptului că ea nu prea contează. Nu contează, pentru că eu nu am dreptul la vot și influența acesteia e destul de minimă. Dar nu asta e ideea principală.


sînt în clasa a X-a și nu am idee ce vreau să devin în viitor. Nu știu ce facultate voi urma și cu siguranță, nu-mi dau seama încă de viitoarea mea carieră, iar toate acestea sînt condiționate de propria mea incertitudine. Dar, te rog, nu complica mai tare lucrurile pentru mine și pentru alți tineri ca mine. Vezi tu, incertitudinea noastră e rezolvabilă, pe cînd o decizie greșită în contextul zilei de mîine ne poate costa un viitor precis.


Da, știu, sînt obosită și eu de toate promisiunile, cuvintele în vînt și acele clișee ponosite auzite la fiecare 4 ani, însă, mîine, soarta mea va fi în mîinile tale și din perspectiva dată, eu, la fel ca întreaga mea generație, sînt vulnerabilă.
Cred că e o mare responsabilitate să ții în mîinile tale viitorul atîtor oameni și eu te implor, fii conștient(ă).


Eu vreau să trăiesc Acasă.
Eu vreau să mă întorc Acasă nu doar la o nuntă sau la dentist, ci ca să-mi continui viața după o vacanță petrecută în străinătate.
Eu vreau să vorbesc în limba mea, nefiind limitată de cultura unui popor căruia nu i-am aparținut niciodată.
Eu vreau să aud colinde de Crăciun și să dansez acea horă.
Eu vreau ca Moldova să înflorească.
Nu mă limita și nu mă obliga să plec prin decizia ta de a fi ignorant(ă), ieși la vot!”, a postat tînăra pe pagina sa de Facebook.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load