COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mesaj de felicitare a președintelui cu prilejul aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei

Mesaj de felicitare a președintelui cu prilejul aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei

Președintele țării Igor Dodon a venit cu un mesaj de felicitare către cetățenii Republicii Moldova și către Veterani cu prilejul aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

"Stimați compatrioți!
Dragi Veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei,

Victoria din anul 1945 comportă o însemnătate substanțială pentru întreaga lume, îndeosebi pentru popoarele fostei Uniuni Sovietice care, prin milioane de jertfe umane și incomensurabil patriotism au avut un rol decisiv în zdrobirea dictaturii naziste în Europa.

Marea Victorie are o semnificație aparte și în politica de pace și colaborare pe palier internațional. Or, coaliția antihitleristă, creată prin eforturile conjugate ale URSS, SUA, Marea Britanie etc., de asemenea și-a adus aportul în lupta împotriva fascismului.


9 Mai este sărbătoarea care aparţine de asemenea Moldovei şi moldovenilor. Peste 400 de mii de compatrioți au luptat împotriva cotropitorilor fasciști în rîndurile Armatei Roșii, Mișcării de Rezistență, în detașamentele de partizani. Mai mult decît 100 de mii de oșteni moldoveni au căzut în lupte pentru independența Patriei și eliberarea popoarelor europene de ororile fascismului.

Dragi veterani! Cu deosebită căldură și mult respect, Vă urez multă sănătate, putere și împlinire sufletească. Pentru tot poporul tarii noastre-Republica Moldova sînteți un un simbol viu al eroismului si devotamentului faţă de Patrie. Felicit de asemenea cu această mare sărbătoare văduvele de război, rudele celor, care au luptat sau au căzut în acel război.

Veșnică slavă Eroilor Patriei!" - a scris președintele pe pagina sa de facebook.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load