COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

„Meritul Civic” pentru șoferul troleibuzului implicat în accidentul de la Buiucani

„Meritul Civic” pentru șoferul troleibuzului implicat în accidentul de la Buiucani

Astăzi, președintele țării, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Vasile Secrieru, șoferul troleibuzului implicat în accidentul din sectorul Buiucani al capitalei, din data de 30 septembrie, curent.

Șeful statului i-a mulțumit șoferului - erou pentru profesionalism, curaj și atitudinea civică de care a dat dovadă, încercînd să manevreze troleibuzul astfel încît să ocolească stația de așteptare în care se aflau oameni, evitînd producerea altor victime.

„Consider că asemenea fapte trebuie să fie apreciate de stat, din care considerent am decis să-i confer domnului Secrieru, Medalia „Meritul Civic”. I-am urat însănătoșire grabnică. Totodată mi-am exprimat regretul pentru producerea teribilului accident în urma căruia au avut de suferit zeci de persoane și familii”, a declarat Dodon.


Totodată, președintele a cerut Guvernului și MAI-ului să elaboreze în regim de urgență un plan de acțiuni menite să sporească securitatea rutieră.

„Ceea ce se întîmplă pe drumurile din țara noastră denota că situația este extrem de alarmanta. Dacă este necesar de modificat legislația, sînt disponibil să susțin inițiativele propuse în acest sens – de exemplu, recent Președintele Republicii Belarus a semnat o lege prin care este permisă confiscarea autoturismului în caz de încălcare frecventă a regulilor de circulație rutieră. Propun guvernului și deputaților să examineze această experiență. De asemenea, mă adresez conducătorilor auto să fie cît mai prudenți în trafic”, a adăugat șeful statului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load