COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Membrii CSM se opun hotărîrii Adunării Judecătorilor

Membrii CSM se opun hotărîrii Adunării Judecătorilor

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cer anularea deciziei de vineri, adoptată la Adunarea Generală a Judecătorilor (AGJ) de a le revoca mandatele. Aceștia au contestat hotărârea AGJ și cer anulare acesteia.

„Hotărârea AGJ excepțională este lovită de nulitate pe motiv că a fost convocată cu încălcarea vădită a prevederilor legale, fiind încălcată procedura de convocare a adunării, în lipsa unui temei legal, adunarea fiind nedeliberativă, cât și fiind încălcat dreptul majorității judecătorilor, care au acordat votul de încredere membrilor CSM”, se menționează în contestația semnată de cinci membri ai CSM: Dorel Musteață, Nina Cernat, Anatolie Galben, Luiza Gafton și Petru Moraru.

Vineri, 27 septembrie, în urma unei încheieri a Curții de Apel Chișinău, a fost convocată Adunarea Generală a Judecătorilor. În cadrul ședinței li s-au retras mandatele membrilor CSM.


Decizia de convocare a Adunării Generale a Judecătorilor a provocat discuții aprinse în societate și a fost criticată inclusiv de exponenții guvernării de la Chișinău, care au spus că inițiativa are drept scop blocarea activității CSM-ului, în contextul demarării reformei din sistemul Judiciar.

Totul a pornit de la o cerere semnată inițial de un grup de 87 de judecători, nemulțumiți de activitatea CSM-ului, care au solicitat convocarea Adunării Generale a Judecătorilor, pentru a pune la vot demisia membrilor CSM. Membrii CSM nu au recunoscut încheierea și au atacat-o în instanța superioară.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load