COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Medicii se îmbolnăvesc de COVID-19 și pentru că utilizează greșit echipamentele

Medicii se îmbolnăvesc de COVID-19 și pentru că utilizează greșit echipamentele

Cazurile de infectare cu noul tip de coronavirus în rîndul lucrătorilor medicali au loc inclusiv din cauza unor breșe în utilizarea echipamentelor de protecție.

Specialiștii din sănătate urmează să vină cu instrucțiuni riguroase pentru personalul medical. De asemenea, va fi instituit un grup de control, care va supraveghea cum sînt respectate măsurile de către lucrătorii medicali. Anunțul a fost făcut de către ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, transmite IPN.

După ședința Punctului Național Focal, ministra a declarat că personalul din sistemul de asisteță medicală prespitalicească a fost asigurat cu echipamente de protecție. Însă, există breșe în utilizarea echipamentele, inclusiv la îmbrăcarea și scoaterea acestuia. De asemenea, au înregistrat îmbolnăviri în instituțiile medicale care nu au avut profilul COVID-19. Astfel s-a întîmplat la Spitalul Clinic de Psihiatrie. Potrivit ministrei, acest fapt a fost condiţionat de ignorarea măsurilor de protecţie.


Viorica Dumbrăveanu a spus că, pînă la instituirea stării de urgență și după, au fost organizate instruiri pentru personalul medical, însă și astăzi specialiștii vor veni cu instrucțiuni riguroase, dar necesare.

În total, pînă acum au fost raportate aproape 350 de cazuri de infectare în rîndul angajaţilor sistemului de sănătate. Este vorba despre medici, asistente, felceri, paramedici, farmaciști și personal auxiliar.

Începînd cu data de 17 martie și pînă pe 15 mai, în Republica Moldova este declarată stare de urgență. Pînă în prezent au fost raportate 1289 de cazuri confirmate de COVID-19. De asemenea, au fost raportate 29 de decese asociate noului tip de coronavirus, dintre care trei victime sînt medici. Totodată, Ministerul Sănătății raportează 56 de pacienți tratați.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load