TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Medicii de la Spitalul Republican, impuși să scrie cereri „benevole” de demisie - acuzații

Medicii de la Spitalul Republican, impuși să scrie cereri „benevole” de demisie - acuzații

Acuzații dure la adresa directorului Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Anatol Ciubotaru. Un grup de medici îl învinuiesc de faptul că a provocat exodul în masă al specialiștilor calificați, prin intimidări și presiuni.

Despre acest lucru au semnalat angajații instituției într-o scrisoare deschisă adresată Ministerului Sănătății. Semnatarii petiției se plîng de faptul că în urma managementului dezastruos al lui Anatol Ciubotaru, în ultimii patru ani au plecat peste 50 de medici calificați, majoritatea tineri.


„Prin intimidări, intrigi si presiuni, personalul care nu este comod si are o opinie altă decît cea a directorului, este impus să scrie cereri „benevole” de demisie. Pînă acum acest lucru nu a fost posibil de schimbat datorită relațiilor personale apropiate a dlui A. Ciubotaru cu Vladimir Plahotniuc, care a fost invitat periodic la întîlniri si dările de seamă cu colectivul spitalului pentru demonstrarea unui sprijin necondiționat in toate fărădelegile făcute de director. La ora actuală nu este înțeleasă poziția Ministerului Sănătății Muncii si Protecției Sociale care tolerează această situație”, se arată în scrisoare.

Personalul medical cere Ministerului să examineze problema și să efectueze un audit pentru a stabili ce a cauzat concedierile în masă, la această instituție.

„A.Ciubotaru, fiind înconjurat de echipa sa de vice-directori, toți fiind de vîrsta pensionară cu concepte manageriale vechi si depășite, a condus la situația că, faimosul Spitalul Clinic Republican continuă să coboare in fiecare an in clasamentul spitalelor din RM”, se mai arată în demersul care a fost semnat de circa 30 de medici.

Conducerea Ministerului Sănătății nu s-a expus deocamdată asupra problemelor semnalate.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load