COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Medici: Sîntem epuizați, degrabă o să ne culcăm și noi lîngă pacienți

Medici: Sîntem epuizați, degrabă o să ne culcăm și noi lîngă pacienți

Mai mulți medici și asistenți medicali din cadrul Institului de Medicină Urgentă, care lucrează în secțiile activate pentru pacienții cu COVID-19, spun că sînt epuizați fizic, nu mai au puteri.

Decarațiile medicilor au fost făcute într-un reportaj difuzat în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, transmite Știri.md cu referire la ZdG.

„E ca si cum te-ai scufunda sub apă și nu mai ai aer, așa ne simțim în aceste costume. De două luni nu mi-am văzut copilul, stăm la distanță, online vorbim, te gîndești să lași tot și să pleci, și moral, și fizic, nu mai putem, sîntem epuizați”, a declarat unul dintre medici.


„Costumele sînt înădușitoare, ca în saună. Am stat 4 ore în el și mai avem încă căte două ture de cîte 4 ore. Toți sînt obosiți, resursele umane din punct de vedere fizic sînt obosite, degrabă o sa ne culcam și noi lîngă pacienți”, este mesajul unui alt medic.

„E greu, ne sufocăm în costume, lucru este greu, să lucrăm cu trei perechi de mănuși este greu. Îmi este frică că nu o să mai putem face față, numărul bolnavilor crește în fiecare zi, iar oamenii continuă să nu creadă că există COVID-19”, dezvăluie o asistentă medicală.

„Unii colegi erau aproape să cadă, au avut nevoie de susținerea colegilor pentru a nu se prăbuși. Unii plîng că nu se mai termină. Se uită afară și înțeleg că nu se mai termină degrabă pandemia.

Avem pacienți care cred în teoria conspirației. Ajung pe patul de spital și tot nu cred în virus, cred că injecția pe care vrei să i-o pui este cip”, a declarat șeful Departamentului de ATI din cadrul Institutului de Medicină Urgentă, Adrian Belîi.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load