COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Mediaholdingul lui Plahotniuc cere bani uriași de la barurile sportive din Moldova

Mediaholdingul lui Plahotniuc cere bani uriași de la barurile sportive din Moldova

Mediaholdingul controlat de oligarhul fugar cere de la proprietarii de baruri și restaurante sportive cîte 20.000 de lei lunar.

Conflictul dintre General Media Group și Asociația Națională a Restaurantelor (MAR) a devenit cunoscut după ce acestea din urmă au refuzat să plătească suma cerută pentru difuzarea meciurilor din Liga Campionilor și a Jocurilor din Liga Europei.

Directorul executiv al MAR, Aneta Zasavițchi, a declarat pentru reporterii newsmaker că, în ianuarie, mulți proprietari au primit scrisori de la mediaholdingul lui Plahotniuc.

În scrisoare se solicita achitarea a cîte 20 000 de lei cu amenințarea stabilirii unor amenzi în valoare de 500 000 de lei pentru încălcarea dreptului exclusiv de a difuza meciurile de fotbal.


Astfel de scrisori au fost primite de proprietarii restaurantelor Kozlovna, Beer Pub, Galopi, Budweiser Pub, Florentia Pub, Maximilian, Double beer, Pizza House, Draft.

În luna februarie a avut loc o întrevedere a directorilor MAR cu avocatul GMG Veaceslav Munteanu, cerîndu-i acestuia să prezente licența pentru drepturile de autor.

”Noi am rugat să ne fie prezentată licența, dar ne-au arătat o bucată de hîrtie, care nici pe departe nu semăna cu o licență. Avocatul GMG a vorbit cu noi pe un ton foarte brutal și a spus ca reprezentanții restaurantelor să vină la ei și să încheie contractele de difuzare a meciurilor”.

Munteanu a spus că este vorba despre circa 10 mii de lei pe lună. În același timp, el a propus barurilor și pub-urilor să sune la GMG și să spună cîte locuri au și cît sînt dispuși să plătească, a spus Aneta Zasavițchi.

Astfel de scrisori au primit și de restaurantele din Bălți, Orhei și Edineț. De asemenea, General media Group a trimis în restaurante și baruri reprezentanți, care au urmărit de pe ce canale TV ei arătau meciurile.

”De aceea, de îndată ce GMG va scrie prima factură unui pub sau restaurant din aceste orașe, vom putea merge cu curaj la Consiliul Concurenței”, a conchis Aneta Zasavițchi.

Avocatul media holdingului a declarat jurnaliștilor că, dacă restaurantele și barurile din cele patru orașe nu vor încheia contract cu GMG, atunci ei vor fi nevoiți să le dea în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load