TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Mecanismul de aprovizionare a instituțiilor medicale cu medicamente este nefuncțional

Mecanismul de aprovizionare a instituțiilor medicale cu medicamente este nefuncțional

Prim-ministrul Ion Chicu, asistat de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a examinat astăzi subiectul asigurării instituțiilor medicale cu medicamente și dispozitive medicale, relatează moldpres citînd Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

În cadrul ședinței au fost constatate un șir de probleme de aprovizionare, ce se repetă anual, precum aplicarea eronată a cadrului legal – normativ și comunicarea defectuoasă. Acestea și alte disfuncții generează la începutul fiecărui an un deficit de asigurare cu medicamente a instituțiilor medicale. Mecanismul s-a dovedit a fi nefuncțional și ineficient.


Premierul, examinînd problemele anunțate, a decis să fie revizuite competențele Centrului și modificarea cadrului normativ, astfel încît instituțiile medicale să poată realiza achiziții stringente de valoare mică.

Participanții la ședință au abordat aspecte importante referitoare la sustenabilitatea financiară a sistemului de sănătate național. Compania Națională de Asigurări în Medicină a informat că soldul Fondului Asigurărilor Obligatorii de Asistență Medicală /FAOAM/ constituie cca 400 mln de lei și rețineri de finanțare a instituțiilor nu sînt, toate plățile în avans prevăzute de legislație au fost achitate.

În cadrul ședinței a fost discutată utilitatea elaborării unui mecanism de evaluare a capacității agenților economici contractați de a-și îndeplini angajamentele asumate, respectînd termenii și calitatea produselor.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load