COVID-19 în MOLDOVA

Măsurile de protecție care vor trebui respectate în perioada electorală

Măsurile de protecție care vor trebui respectate în perioada electorală

Măsurile de protecție care vor trebui să fie respectate în perioada electorală au fost aprobate de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică. Astfel, toate organele electorale vor trebui să fie asigurate cu dezinfectante, iar lucrătorii – cu echipamente de protecție.

Instrucțiunea cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID-19 în perioada electorală a fost elaborată de Comisia Electorală Centrală și aprobată de CESP.

Principalele reguli stabilite de Comisie se referă la respectarea distanței sociale între persoane, a regulilor de igienă a mîinilor și de igienă respiratorie, purtarea măștilor, efectuarea termometriei, asigurarea funcționarilor electorali cu echipamente de protecție, asigurarea cu dezinfectante pentru mîini la intrarea în sediile organelor electorale, prelucrarea cu produse dezinfectante a suprafețelor și aerisirea spațiului.


Instrucțiunea reprezintă un plan de acțiuni care reflectă modul în care CEC va administra alegerile din 6 septembrie 2020 și cele din 1 noiembrie 2020, în contextul valabilității regulilor de protecție și altor dispoziții emise de autorități, avînd ca scop optimizarea și uniformizarea aplicării procedurilor electorale ce țin de organizarea, amenajarea și dotarea localurilor secțiilor de votare cu materiale și utilaje necesare desfășurării votării în condiții de pandemie, asigurarea funcționarilor electorali și a alegătorilor cu echipamente de protecție.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load