TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Măsurile anunțate de Ministerul Sănătății în cazul prevenirii răspîndirii coronavirus

Măsurile anunțate de Ministerul Sănătății în cazul prevenirii răspîndirii coronavirus

Polițiștii de frontieră și vameșii ar urma să fie instruiți, astfel încît să poată depista manifestările clinice ale Coronavirusului și să raporteze cazurile.

Este una dintre măsurile anunțate de Ministerul Sănătății pentru a preveni răspîndirea epidemiei cu acest virus de tip nou, care nu a fost identificat anterior la om.

Reprezentanții mai multor instituții s-au întrunit, luni, într-o ședință lărgită a Comisiei pentru situații excepționale și urgențe de sănătate publică, unde au discutat măsurile de prevenire a infecției cu Coronavirusul de tip nou (2019-nCov), reieșind din situația epidemiologică și răspândirea infecției la nivel global.


Agenția Națională pentru Sănătate Publică a anunțat că va elabora materiale informative, care vor fi distribuite cetățenilor, în special celor care revin sau pleacă din țară.

„La fel, a fost elaborat și aprobat un ordin cu actualizarea definiției de caz pentru supraveghere, diagnosticul de laborator, măsurile de prevenire și control a infecției în instituțiile medico-sanitare, măsurile de pregătire și răspuns la suspecție/confirmare a cazului de boală”, se menționează într-un comunicat al ministerului.

Totodată, șefa Ministerului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, s-a întrunit în această dimineață cu directorii instituțiilor medico-sanitare publice republicane pentru a discuta situația actuală și provocările cu care se confruntă spitalele.

„Instituțiile medico-sanitare sînt pregătite și dispun de medicamentele necesare pentru a asigura cu tratament împotriva gripei și infecțiilor respiratorii acute. La necesitate, vor fi reprofilate suplimentar unele secții”, dau asigurări autoritățile.

Menționăm că în România a fost anunțat un posibil caz de infecție cu Coronavirus la o persoană revenită recent din China. În Republica Moldova, pînă în acest moment, nu au fost raportate cazuri suspecte.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load