COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Măsuri drastice la Cahul: Autoritățile închid piețele și anulează Paștele Blajinilor

Măsuri drastice la Cahul: Autoritățile închid piețele și anulează Paștele Blajinilor

Autoritățile municipale de la Cahul au luat astăzi măsuri drastice pentru a evita răspîndirea virusului COVID-19. La ședința Comisie Excepționale de Sănătate Publică din Cahul s-a decis închiderea piețelor din oraș și cimitirelor din tot raionul.

Într-o conferință de presă susținută după ședința de azi a Comisiei, Vladimir Calmîc, vicepreședintele raionului Cahul, a declarat că situația privind contaminarea cu coronavirus este alarmantă în raion. Doar astăzi au fost înregistrate în raionul Cahul 26 de persoane contaminate cu COVID-19. În total, în raion s-au înregistrat 449 de persoane infectate, scrie tv8.md.

„Situația este alarmantă pentru noi, ne îngrijorează foarte mult. Și această îngrijorare vrem să o transmitem tuturor cetățenilor raionului Cahul”, a declarat Vladimir Calmîc.


Astfe, activitatea piețelor a fost sistată în orașul Cahul pentru perioada 9-22 iunie. Doar o piață va fi deschisă, unde cetățenii își vor putea vinde produsele agricole.

A fost interzis accesul în cimitirele din raionul Cahul. Restricțiile se aplică pentru perioada 6-19 iunie. Vor fi permise doar înmormîntările.

De asemenea, a fost sistată activitatea a trei întreprinderi mari din raion pentru perioada 8-14 iunie.

Tot astăzi, a fost sistat transportul interurban din raion și transportul care ducea angajații la diferite întreprinderi pînă pe 21 iunie. Restricția intră în vigoare pe 8 iunie.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load