COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Măsuri de diminuare a pierderilor suportate de cetățeni și mediul de afaceri, propuse de Guvern

Măsuri de diminuare a pierderilor suportate de cetățeni și mediul de afaceri, propuse de Guvern

Guvernul, de comun acord cu Banca Națională a Moldovei și mediul de afaceri, analizează aplicarea unui șir de acțiuni menite să diminueze din pierderile care vor fi înregistrate în perioada crizei COVID-19. Anunțul a fost făcut, astăzi, de premierul Ion Chicu, în Parlament.

Printre măsurile examinate ce urmează a fi întreprinse în perioada imediat următoare sînt: reeșalonarea plăților ipotecare; amînarea termenului de plată a impozitului pentru persoanele juridice pe trimestrul I și posibil II al anului în curs; relaxarea politicii de creditare, ceea ce va duce la diminuarea ratei de bază și acordarea creditelor mai ieftine.

Guvernul mai examinează posibilitatea acordării unui suport financiar temporar întreprinderilor strategice care asigură securitatea energetică și alimentară a țării. De asemenea, se propune reeșalonarea plăților pentru serviciile comunale pentru consumatorii finali, poate chiar și o posibilă diminuare a tarifelor.


Se analizează și posibilitatea suplinirii Fondului de subvenționare în agricultură. Totodată, se propune diminuarea cotei TVA pentru sectorul HoReCa.

De asemenea, persoanele care au luat credite în cadrul Programului ”Prima Casă” vor primi compensații din partea Guvernului. Premierul a declarat că Guvernul va propune modificări la bugetul de stat, astfel ca sumele achitate de stat celor peste 4000 de beneficiari să se dubleze.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load