COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Măsuri anti-coronavirus în transportul public: Cine e responsabil de dezinfectarea suprafețelor (VIDEO)

Măsuri anti-coronavirus în transportul public: Cine e responsabil de dezinfectarea suprafețelor (VIDEO)

Călătoria cu transportul public a devenit o adevărată provocare pentru mulți dintre pasageri, în contextul alertei de coronavirus, care s-a intensificat în ultimele zile.

Autoritățile municipale asigură însă că toate unitățile de transport public sînt salubrizate în mod corespunzător, iar suprafețele dezinfectate după fiecare rotație.

Conductorii sînt cei care dezinfectează la stația terminus barele, ușile, mînerele de sprijin și părțile din plastic a scaunelor, ne-au comunicat reprezentanții Regiei Transport Electric Chișinău.

În timp ce salubrizarea troleibuzelor se efectuează de două ori pe zi, dezinfectarea propriu-zisă - după fiecare cursă, ne asigură angajații RTEC.


Soluție dezinfectantă a fost repartizată și pentru angajații Parcului Urban de Autobuze, care la fel au în sarcină să igienizeze suprafețele.

Întrebați de reporterul Noi.md cum se protejează ei înșiși de eventuala contactare a bolii, taxatorii și conductorii ne-au spus că o fac fiecare în mod individual, prin respectarea măsurilor de igienă. Deocamdată, angajaților nu le-au fost repartizate măști.

"Măști nu putem distribui, întrucît, conform recomandărilor Ministerului Sănătății, măști poartă doar persoanele infectate. În cazul în care vom avea persoane infectate, acestea vor fi plasate în carantină", a precizat serviciul de presă al RTEC.

Totodată, pentru a spori gradul de protecție a taxatorilor și șoferilor de troleibuze/autobuze a fost luată decizia de îi asigura cu săpun, soluție dezinfectantă pentru mîini și șervețele dezinfectante.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load