Mașini semnalate ca fiind furate în Europa, descoperite la vamă

Mașini semnalate ca fiind furate în Europa, descoperite la vamă

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor două autoturisme, care figurează în bazele de date ca fiind furate din Italia, respectiv Polonia.


În ziua de 26 august, în jurul orei 13.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un cetăţean ucrainean, în vîrstă de 25 de ani, care conducea un autoturism înmatriculat în Italia.


Existînd suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind furat, semnalare introdusă de autoritățile din Italia.


Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că este proprietarul autoturismului şi că nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicate în vreun litigiu.


Un caz identic s-a petrecut cîteva ore mai tîrziu, în acelaşi punct de trecere a frontierei, unde s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un cetăţean din Republica Moldova, în vîrstă de 30 de ani, care transporta cu ajutorul unei platforme un autoturism. Maşina transportată figura în bazele de date ca fiind furată, semnalare introdusă de autorităţile din Polonia.


Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cele două cauze pentru săvîrşirea infracţiunii de furt, iar autoturismele, în valoare totală de 70.000 de lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load