COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Marian Lupu a răspuns la investigața RISE privind finanțarea studiilor copiilor lui

Marian Lupu a răspuns la investigața RISE privind finanțarea studiilor copiilor lui

Marian Lupu, președintele Curții de Conturi, susține că, în 2014, nu deținea un cont pentru transferuri internaționale și s-a dus cu bani cash la partid, achitînd astfel studiile fiicei sale, potrivit rise.md.

Potrivit lui Marian Lupu, nici o persoană fizică sau juridică nu a finanțat studiile copiilor săi.

„Toate cheltuielile de studii au fost suportate de către noi, părinții lor”, se arată în mesajul acestuia.


Președintele Curții de Conturi explică cum banii destinați pentru studiile fiicei sale au ajuns pe contul companiei offshore Rowallan Overseas, care i-a transferat la Universitatea Maastricht.

„De pe conturile bancare obișnuite de card, nu este posibil de efectuat transferuri internaționale. Asemenea tranzacții pot fi efectuate doar de pe conturi cu o asemenea destinație, de care, pe motive obiective nici nu dispuneam. În aceste condiții, am transmis banii în numerar colegilor mei de la partid de atunci, care desfășurau activități de afaceri și, în această virtute, dispuneau de conturi pentru asemenea transferuri și le-am adresat solicitarea să efectueze tehnic viramentul către Universitatea din Maastricht”, a conchis președintele Curții de Conturi.

Amintim că portalul de investigații RISE a scris acum două zile despre o firmă-căpușă controlată de oligarhul Vlad Plahotniuc a plătit studiile unor copii de politicieni moldoveni la universități de prestigiu din străinătate, una dintre beneficiari fiind și fiica lui Marian Lupu.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load