Mărfuri în valoare 300.000 de lei, reţinute la vamă

Mărfuri în valoare 300.000 de lei, reţinute la vamă

Mărfuri de contrabandă, estimate la 300.000 de lei, au fost depistate de către echipele mobile ale Serviciului Vamal și inspectorii chinologi.


În interval de doar cîteva ore, aceștia au reținut patru loturi de mărfuri fără acte de proveniență, în baza informațiilor deținute de serviciile specializate ale Vămii.


Primul lot de bunuri a fost depistat în compartimentul însoțitorului de vagon al trenului Moscova-Chișinău, la intrare în țară prin postul vamal ”Volcineț”. Acționînd în baza unei informații operative, vameșii au descoperit piese de schimb și accesorii pentru instalații de aer condiționat și cutii pline cu mărfuri de larg consum în cantități comerciale, ascunse în locuri speciale în tavanul vagonului, în vederea tăinurii de la controlul vamal.


Un alt caz a fost înregistrat pe o stradă din municipiul Chișinău, după ce echipele mobile au oprit în trafic, pentru verificări, un autoturism. Ca rezultat, în portbagajul SUV-ului, au fost depistate circa 200 de articole vestimentare, de igienă și alte bunuri, care, potrivit informațiilor deținute, fuseseră introduse în țară ilegal, fără achitarea drepturilor de import, fiind destinate comercializării.


Alte două rețineri au fost operate în urma controalelor efectuate la un punct comercial din capitală. Vameșii au ridicat articole vestimentare și de încălțăminte cu marcajele unor branduri renumite, fiind astfel susceptibile de a aduce atingere mai multor drepturi de proprietate intelectuală.


Loturile au fost reținute în vederea continuării cercetărilor și examinărilor și sancționării prevăzute de legislație.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load