Mărfuri de zeci de mii de lei, confiscate la vamă

Mărfuri de zeci de mii de lei, confiscate la vamă

Plante medicinale de proveniență neclară, articole vestimentare și alte bunuri de larg consum, estimate la zeci de mii de lei, au fost depistate de echipele mobile ale Serviciului Vamal.


În doar cîteva ore, funcționarii vamali au operat trei rețineri de mărfuri fără acte de însoțire, ca urmare a filtrelor de control instituite în anumite regiuni din sudul țării, transmite Noi.md.


Primul caz a fost consemnat în localitatea Iurievca (raionul Cimișlia), cînd o patrulă a echipelor mobile a identificat în trafic un cetățean al Ucrainei, care transporta în autoturismul său aproape 50 de kg de plante medicinale uscate, fără acte de proveniență.


Celelalte două rețineri au fost înregistrate cîteva ore mai tîrziu, fiind depistate în total 400 de articole vestimentare, pentru care șoferii autoturismelor nu dețineau niciun act justificativ.


Loturile, valoarea cărora se estimează preventiv la zeci de mii de lei, au fost reținute și transmise subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal, iar persoanele implicate urmează a fi sancționate conform legislației în vigoare.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load