Mărfuri de peste un milion care urmau să ajungă în Moldova, confiscate (VIDEO)

Mărfuri de peste un milion care urmau să ajungă în Moldova, confiscate (VIDEO)

2.834 de perechi de încălțăminte, introduse fraudulos pe teritoriul Republicii Moldova, fără declarare la organul vamal și achitare a drepturilor de import, au fost depistate de subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal, în urma unor controale efectuate în mai multe locații din Capitală.


Pe acest caz sînt documentați trei cetățeni moldoveni, care nu au putut prezenta niciun act de proveniență asupra bunurilor reținute.


În procesul de documentare a cazului, s-a stabilit că șoferul autoturismului transporta marfa din Federația Rusă și, împreună cu alți doi complici, administra două spații de depozitare și comercializare a încălțămintei sport, fără a deține vreun act de proveniență asupra acesteia.


Ca urmare a verificărilor efectuate în locațiile vizate, ofițerii subdiviziunilor specializate ale Vămii au depistat alte 2.551 de perechi de încălțăminte, toate avînd inscripțiile unor mărci notorii, fiind astfel și susceptibile de a aduce atingere mai multor drepturi de proprietate intelectuală.


Potrivit estimărilor preventive, valoarea bunurilor depistate se cifrează la peste un milion de lei.


Loturile au fost reținute, urmînd a fi notificați titularii de drept ai mărcilor protejate. În cazul în care se va stabili cu certitudine că articolele de încălțăminte sînt contrafăcute, traficanții, pe lîngă sancțiunile legale, riscă și distrugerea mărfii sau predarea acesteia cu titlu gratuit, în funcție de natura lor, unor instituții publice, inclusiv din sistemul protecției sociale, unor asociații obștești ori fundații cu caracter umanitar etc., la decizia titularului de drept.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load