Mărfuri de peste 250 de mii de lei, reținute la vamă

Mărfuri de peste 250 de mii de lei, reținute la vamă

Trei cazuri de introducere ilegală în țară a bunurilor nedeclarate au fost depistate, pe parcursul unei zile, de către Echipele Mobile ale Serviciului Vamal, notează Noi.md.


Mărfurile au fost reținute în regiunea de sud a țării, după ce ofițerii Echipelor Mobile au stopat, la intervale de aproximativ două ore diferență, trei microbuze, ai căror conducători figurau în baza de date a ofițerilor operativi ca fiind implicați în trafic ilicit de bunuri tăinuite de la controlul vamal. În toate cele trei cazuri, informațiile vameșilor au fost confirmate de prezența mai multor loturi de mărfuri care nu au fost declarate la frontieră.


Potrivit anexelor aferente proceselor-verbale cu privire la efectuarea controlului vamal, în prima unitate de transport, care venea din Turcia, vameșii au depistat 23 de butelii de inox cu capacitatea de 50 l, dintre care erau declarate doar 10.


În cel de-al doilea caz, obiectul documentării l-au constituit mai multe unități de tehnică de calcul, aparate foto și  seturi de veselă din sticlă, care, conform datelor, erau procurate din Franța.


Un asortiment mai variat a fost consemnat în cazul celei de-a treia rețineri, în urma căreia vameșii au trebuit să inventarieze mai multe categorii de bunuri. Este vorba despre produse cosmetice, de îngrijire și de menaj, flori artificiale, instrumente pentru grădinărit, baterii alcaline, adezivi sau pungi din plastic. Mărfurile proveneau din regiunea Odessa, Ucraina.


Valoarea capturilor este estimată la peste 250 000 de lei.


Conform procedurii, loturile au fost indisponibilizate, iar persoanele - cercetate pentru încălcările comise. Verificările au fost extinse inclusiv în privința inspectorilor vamali care au autorizat trecerea respectivelor mijloace de transport. În acest sens, a fost inițiată o anchetă de serviciu pentru a elucida dacă este vorba despre eventuale complicități sau neglijență în serviciu. În cazul în care va fi stabilită culpabilitatea inspectorilor vizați, ei vor fi sancționați.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load