TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Mănușile unice care i-au întors aptitudinea unui vestit pianist de a cînta

Mănușile unice care i-au întors aptitudinea unui vestit pianist de a cînta

Vestitul pianist brazilian João Carlos Martins, care suferă de o boală gravă, a putut din nou să cînte la pian datorită mănușilor bionice, scrie Daily Mail.

S-a anunțat că acestea sînt confecționate din neopren (acesta este un cauciuc sintetic) și sînt echipate cu dispozitive speciale: ele fac ca degetele să se ridice din nou după fiecare lovitură pe taste. Muzicianului i s-au atrofiat mușchii degetelor în urmă cu 21 de ani, aceasta a fost consecința unei boli a creierului și, în plus, a două traume.


Maestrul a devenit un dirijor de succes, dar oricum a suferit foarte mult în acești ani. Acum are 79 de ani. El a încercat în jur de o sută de diferite dispozitive, în încercarea de a-și restabili abilitățile pierdute, dar toate acestea nu au funcționat.

Nu demult, de pianist s-a apropiat un designer pe nume Ubirata Bizarru Costa și i-a propus dispozitivul său. S-a dovedit că acesta, de asemenea, nu l-a ajutat, dar dezvoltatorul s-a oferit să îmbunătățească prototipul și să obțină un efect maxim. Acum Martins nu-și scoate noile mănuși nici chiar înainte de culcare și cîntă la pian în fiecare zi cîteva ore.

Se menționează că mănușile pot fi reglate pentru un ritm de mișcare mai rapid sau mai lent.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load