COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Manole a fost aleasă în calitate de Președinte al Curții Constituționale

Manole a fost aleasă în calitate de Președinte al Curții Constituționale

Vladimir Țurcan a fost destituit din funcția de președinte al Curții Constituționale. În locul acestuia, pentru un termen de trei ani, a fost aleasă judecătoarea Domnica Manole, scrie zdg.md.

Potrivit hotărîrii CC cu privire la destituirea lui Vladimir Țurcan, decizia a fost luată în urma demersului din 21 aprilie 2020, semnat de către judecătorii Nicolae Roșca și Liuba Șova.

„Dl Vladimir Țurcan se destituie din funcția de Preşedinte al Curţii Constituţionale ca urmare a exprimării votului de neîncredere” – este precizat în hotărîrea luată de CC la 23 aprilie.


Domnica Manole a declarat pentru ZdG că vineri, 24 aprilie, va fi organizat un briefing de presă la acest subiect.

Contactat telefonic, Judecătorul Nicole Roșca, a spus că nu poate oferi detalii despre motivele invocate pentru destituirea din funcție a lui Vladimir Țurcan.

„Eu cred că dvs o să vedeți deja o hotărîre motivată care va fi întocmită în cîteva zile. Îmi pare rău, dar nu pot să au unele explicații”, a spus judecătorul.

Nici judecătorul CC, Serghei Țurcan, nu a putut să dea mai multe detalii, precizînd că în așa mod ar divulga secretul deliberării.

Ceilalți judecători ai CC nu au răspuns la apelurile ZdG.

Cele două hotărîri luate de CC, cu privire la destituirea lui Vladimir Țurcan și numirea Domnicăi Manole în funcția de președinte al CC sînt definitive și intră în vigoare la data adoptării.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load