Mandat de arest la domiciliu pe numele directoarei Școlii Profesionale nr. 2

Mandat de arest la domiciliu pe numele directoarei Școlii Profesionale nr. 2

Va sta în arest la domiciliu 30 de zile. Este vorba despre Valentina Dobîndă, directoarea Școlii Profesionale nr. 2 din Chișinău, care a fost reținută ieri, 14 februarie, de procurorii PCCOCS și ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane.


Avocatul Valentinei Dobîndă a declarat că magistraţii au emis mandat de arest la domiciliu din motiv că directoarea ar avea probleme de sănătate. Apărarea a cerut ca termenul mandatului de reținere preventivă să fie micșorat, însă judecătorii au admis în totalitate recursul procurorilor. 


Potrivit portalului realitatea.md, directoarea Școlii Profesionale nr. 2 este suspectată de trafic de copii. Potrivit oamenilor legii, aceasta trimitea la muncă elevii care învață la instituție, sub pretextul efectuării practicii de producție.


Pe numele Valentinei Dobîndă este intentată și o anchetă internă la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, din luna decembrie a anului trecut. Ministerul a pornit investigația în urma mai multor plîngeri din partea profesorilor și ai elevilor de la Școala Profesională nr. 2 din capitală.


De menționat că, acum un an, directoarea acestei instituții a mai figurat în cadrul unei anchete, inițiate de Ministerul Educației. Ea s-a ales cu mustrare aspră și apoi a fost demisă. Directoarea a contestat însă în instanța de judecată ordinul Ministerului Educației prin care a fost concediată și a revenit în funcție. 


 


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load