Maia Sandu a anunţat cînd va fi demolată clădirea de la Otaci

Maia Sandu a anunţat cînd va fi demolată clădirea de la Otaci

Pagubele suferite de locatarii blocului avariat de la Otaci vor fi evaluate în decurs de trei zile. Cel puțin asta le-a promis prim-ministra Maia Sandu sinistraților. 


„În 3 zile vor fi evaluate pagubele în legătură cu blocul avariat și vor fi alocate resursele financiare necesare. Cît despre blocul adiacent, trebuie mai întîi să facem expertiza clădirii”, a declarat premierul Maia Sandu, aflată într-o deplasare la Otaci.


La rîndul său, șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, a spus că blocul va fi demolat în decurs de zece zile: „Apoi vom face expertiza celui adiacent. Evaluarea se va face la fiecare familie în parte după preţul de piaţă, iar în comisia de evaluatori am propus să fie 3 reprezentanţi ai locatarilor”, a spus Harabagiu.


Totodată, ministrul Econimiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan, a dat asigurări că Ministerul condus de acesta va depune tot efortul pentru a ajuta familiile care au avut de suferit: „Vă asigur că Ministerul Economiei este de partea voastră și vom face tot ce ne stă în puteri pentru a vă ajuta să treceți peste acest moment.”, a declarat ministrul Brînzan.


Incidentul a avut loc în seara zilei de 19 iunie. Atunci a fost avariat un bloc de locuit cu 9 etaje din oraşul Otaci, Ocniţa. Oamenii au fost evacuaţi înainte de producerea incidentului, astfel victime nu au fost înregistrate.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load