MAI solicită schimbarea regulilor în zona de frontieră

MAI solicită schimbarea regulilor în zona de frontieră

Acestea ţin de activitatea vînătorilor şi aflarea în fîşia de protecţie a altor civici. 


Indicatorul rutier „ZONA DE FRONTIERA” se va afla la distanţa de 10 km de frontiera de stat. Concomitent, MAI solicită completarea listei satelor prefrontaliere. În aceasta vor fi incluse peste 120 de localităţi, inclusiv cele situate pe malul stîng al Nistrului. 


Pentru aceste şi alte modificări ce ţin de regimul de aflare în zona transfrontalieră optează MAI al Moldovei, relatează Noi.md. 


Una dintre inovaţii îi vizează pe vînători. Astfel, Ministerul solicită introducerea noilor reguli pentru obţinerea autorizaţiei de dobîndire a animalelor în zona prefrontalieră. 


Autorizaţia de dobîndire a animalelor va fi eliberată în formă scrisă de către secţia locală a Poliţiei de Frontieră. Acest document va oferi dreptul la vînătoare pe acest teritoriu pentru o zi în decursul unei anumite perioade. Pentru a obţine acest document, este necesar să se adune o sumedenie de documente, al căror termen de examinare de către Poliţia de Frontieră va constitui pînă la cinci zile. 


„Acesta va fi primul filtru care va bloca participarea la vînătoare a persoanelor care nu au obţinut autorizaţia şi astfel va contribui la reducerea numărului de încălcări pe acest segment”, se menţionează în nota explicativă a documentului. 


Poliţia de Frontieră va obţine dreptul de a suspenda autorizaţia dacă va depista încălcări ale regulilor de vînătoare în zona prefrontalieră.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load