COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mai poate lupta R. Moldova cu noul coronavirus? Situația din spitale

Mai poate lupta R. Moldova cu noul coronavirus? Situația din spitale

Situația în spitalele din R. Moldova este sub control. Asta declară reprezentanții ministerului Sănătății, potrivit cărora, săptămîna trecută, a fost activat Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc” din capitală, pentru a putea fi tratați toți bolnavii de COVID-19.

În cadrul unui briefing, experții în sănătate au declarat că Institutul Ftiziopneumologic se va axa nu doar pe pacienții din Chișinău, dar va fi responsabil și de dislocarea spitalelor raionale unde avem o situație mai complicată.

„În capitală sînt paturi suficiente pentru asigura tratarea bolnavilor. Mai stresant e la sudul R. Moldova - UTA Gagauzia - la spitalul din Ceadîr Lunga și cel din Comrat. Cel din Ceadîr Lunga are 95 de paturi, au fost desfășurate și 4 paturi de terapie intensivă care au fost echipate și din donații. La Ungheni, capacitatea spitalului este suficientă. Iar în spitalele raionale din Edineț și Bălți sînt spații suficiente pentru internarea pacienților. Mai mult, la Bălți au fost găsite paturi suplimentare, dintre care 15 paturi de terapie intensivă”, menționează experții.


Reprezentanții ministerului recunosc că la moment, se înregistrează o cerere mare de paturi de terapie intensivă, cele mai multe paturi de terapie intensivă fiind disponibile în Chișinău, dar sînt prezente și în celelalte spitale care luptă cu noul coronavirus.

De menționat că, în ultima perioadă, 10 vetilatoare au fost repartizate în spitalele din țară.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load