Mai mulți tineri activi din Bardar reușesc să schimbe localitatea cu ajutorul proiectelor (FOTO)

Mai mulți tineri activi din Bardar reușesc să schimbe localitatea cu ajutorul proiectelor (FOTO)

Unul dintre proiectele implementate s-a referit la dotarea cu mobilier nou a vestiarelor din cadrul Liceului Teoretic „Aurel David”.


Proiectul a avut un buget de 25 mii de lei, care a fost cheltuit pe procurarea cuierelor, a dulapurilor și a scaunelor. Banii au fost acordați de către Fondul pentru Tineri, Primăria satului Bardar, administrația liceului și unii agenți economici.


md1md2md3


Studiind intensiv limba engleză, elevii s-au gîndit că este nevoie de dotarea cabinetului de limbă engleză cu materiale didactice noi. Au transformat ideea într-un proiect, care a fost acceptat de către Fondul pentru Tineri. Astfel, tinerii au reușit să obțină suma de 7.500 de lei, bani din care au fost procurate dicționare, panouri informative, diverse jocuri care ajută elevii să însușească mai ușor limba engleză, precum și un proiector video.md4md5
Pentru a aduce un strop de culoare satului, un grup de tineri a decis să renoveze două stații de așteptare a transportului public. Suma proiectului a fost de 9.000 de lei, care au fost acordați de către Fondul pentru Tineri și Primăria satului Bardar. Pentru renovarea celor două stații au fost procurate plăci de pal, vopsea, pensule, precum și au fost achitate serviciile unui pictor care a pictat stațiile.


 


md

Acestea sînt doar cîteva dintre proiectele implementate de către tinerii activi din satul Bardar, care au contribuit la îmbunătățirea imaginii localității. Elevii care au participat în procesul de implementare a proiectelor au dat dovadă de activism și tind să realizeze multe alte proiecte interactive.

Autori: Elevi ai Liceului Teoretic „Aurel David” din satul Bardar, raionul Ialoveni.

Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.


 


 


 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load