COVID-19 în MOLDOVA

Mai mulți șoferi și operatori de transport s-au ales cu amenzi. Ce nereguli au fost depistate

Mai mulți șoferi și operatori de transport s-au ales cu amenzi. Ce nereguli au fost depistate

În perioada 17–22 august, inspectorii Agenției Naționale Transport Auto au verificat cum este respectată legislația în domeniul transporturilor de către operatorii de transport rutier.

15 conducători auto și operatori de transport rutier, au fost sancționați pentru lipsa la bordul unității de transport a actelor permisive și/sau documentelor specifice tipului de transport efectuat. Inspectorii ANTA au aplicat amenzi persoanelor fizice de la 3000 lei la 4500 lei și persoanelor juridice de la 10000 lei la 12000 lei.

De asemenea, pentru nerespectarea restricțiilor impuse referitor la regimul termic au fost sancționați 6 conducători auto, precum și operatori de transport rutier, care s-au ales cu amenzi de la 3000 lei la 4500 lei aplicate persoanelor fizice și de la 12000 lei la 15000 lei aplicate persoanelor juridice.


Pentru încălcarea normelor de efectuare a transportului rutier de persoane, 3 conducători auto s-au ales cu amenzi de 10000 lei, prevăzute de art.197 alin. (1) din Codul Contravențional, cu aplicarea măsurii de suspendare a dreptului de utilizare a vehiculului rutier prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare pe un termen de 6 luni, conform prevederilor art.439 indice(1) al Codului Contravențional.

Totodată, menționăm că de către Agenție au fost inițiate și ulterior efectuate 10 controale planificate/inopinate la sediile operatorilor de transport rutier, care au încălcat regimul de autorizare și nu au respectat obligațiunile prevăzute de Codul Transporturilor Rutiere. Prin urmare, au fost întocmite 8 procese verbale cu privire la contravenție, cu aplicarea amenzilor în mărime de 2000 u.c.

În scopul protecției și utilizării corespunzătoare a drumurilor, Agenția va intensifica acțiunile de control pe traseele naționale și recomandă conducătorilor auto, operatorilor de transport rutier și furnizorilor de bunuri divizibile, să se conformeze prevederilor impuse de Codul Transporturilor Rutiere și Legii Drumurilor, pentru evitarea sancțiunilor contravenționale.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load