COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mai mulți moldoveni, trași pe sfoară de un grup de escroci

Mai mulți moldoveni, trași pe sfoară de un grup de escroci

Procuratura anunță reținerea și punerea sub învinuire a unui locuitor al raionului Briceni, membru al unui grup criminal care desfășura activitate de migrație ilegală în Cehia, notează Noi.md.

Astfel, timp de trei luni ale anului curent, persoana învinuită a organizat migrația ilegală în Cehia a mai multor persoane. Grupul al căruit coordonator era le-a oferit inclusiv cărți de identitate românești, care însă mai tîrziu s-au dovedit a fi false. În pofida acestui fapt, beneficiarii au plătit pentru fiecare act fals a cîte 130 de euro. Organizatorii le-au promis în schimb angajarea la muncă în Cehia.

Autoritățile Cehiei i-au reținut pe imigranții originari din Moldova, pentru faptul că activau ilegal: așa cum actele românești nu erau valide, cele ale Republicii Moldova le permiteau un termen de ședere limitat, fără dreptul la muncă. Prin urmare, aceștia au fost deportați la Chișinău. Mai mult decît atît, aceștia nu și-au primit salariul convenit.


La această etapă, o altă membră a grupului criminal organizat este cercetată în libertate, unii membri se află pe teritoriul Cehiei, iar alții sînt în curs de identificare de către oamenii legii. Dacă va fi găsit vinovat de către instanța de judecată, învinuitul, care deja a fost reținut, riscă o pedeapsă sub formă de amendă de pînă la 67.500 lei sau pedeapsă cu închisoarea pentru un termen de pînă la 7 ani.

Operațiunea a avut loc sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load