COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mai mulți moldoveni au rămas fără peștele prins și s-au ales cu amenzi

Mai mulți moldoveni au rămas fără peștele prins și s-au ales cu amenzi

Aproximativ 100 de kilograme de pește a fost confiscate de polițiștii de frontieră. Totul după ce opt cetățeni moldoveni ar fi pescuit ilegal în mai multe zone de frontieră a țării.

Primul caz a fost întregistrat la Cuconeștii Noi, acolo unde polițiștii de frontieră au suprins pe malul rîului Prut doi bărbați în timp ce pescuiau.

„Pe lîngă faptul că desfășurau această îndeletnicire pe timp de noapte, persoanele nu dețineau acte care le-ar fi permis pescuitul sau . aflarea în zonă. Pînă la depistarea acestora, cu ajutorul a unei bărci gonflabile și a nouă plase cu lungimea de 1500 metri, pescarii au reușit să prindă 50 kg de peşte de diferite specii”, se arată într-un comunicat al poliției de frontieră.


Un alt incident a avut loc în zona sectorului Poliției de Frontieră Cahul. Acolo, au fost observați patru bărbați în timp ce verificau plasele

Din primele cercetări s-a dovedit că aceștia sînt locuitori ai satului Baurci-Moldoveni, raionul Cahul. De la ei au fost confiscate 30 de kilograme de pește.

Un caz similar a fost înregistrat în apropierea punctului de frontieră din Brînza. În timpul unei razii în regiune, oamenii legii au depistat doi tineri care pescuiau în lacul Beleu, acolo unde pescuitul este interzis pe toată perioada anului. De la ei polițiștii au ridicat 20 de kg de pește.

În toate cazurile, cetățenii moldoveni au fost sancționați contravențional pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, iar amenzile au variat între 6 și 12 unități convenționale. Totodată, conform procedurii legele, barca, plasele și peștele au fost predate Inspectoratului pentru Protecția Mediului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load