COVID-19 în MOLDOVA

Mai mulți medici vor fi primi în acest an cu Premiul Național

Mai mulți medici vor fi primi în acest an cu Premiul Național

Mai mulți medici din țară vor fi primi în acest an cu Premiul Național în semn de recunoștință și apreciere pentru devotamentul și dăruirea de sine în lupta cu COVID-19. Guvernul aprobat, miercuri, lista laureaților Premiului Național.

Astfel, Premiul Național va fi acordat colectivului Instituției Medico-Sanitare Publice „Centrul COVID-19 Chișinău”, pentru responsabilitatea majoră în gestionarea răspunsului sociomedical la pandemia COVID-19, precum și pentru sprijinul și fortificarea acțiunilor întregului sistem medical autohton.

Un alt laureat al Premiului Național este Colectivul Instituției Medico-Sanitare Publice Asociația Medicală Teritorială Buiucani, pentru prestarea serviciilor de înaltă calitate în condiții de siguranță, promovarea modului sănătos de viață și implicarea socială a personalului medical.


Premiul Național va fi decernat și colectivului Instituției Medico-Sanitare Publice Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, pentru perseverență în activitate și pentru lupta cu infecția COVID-19.

De asemenea, laureați au Premiului Național sînt și echipele de medici: Belîi Adrian, doctor habilitat în științe medicale, profesor universitar, Ciocanu Mihail, doctor habilitat în științe medicale, pentru lucrarea „Abordări inovative în managementul pacienților critici COVID-19 spitalizați în Institutul de Medicină Urgentă”; Mereuță Ion, doctor habilitat în științe medicale, profesor universitar, Carauș Vladimir, doctor în științe biologice, cercetător științific superior, Strutinschi Tudor, doctor habilitat în științe biologice, Cicalchin Serghei, director general al „CSK GRUP PLUS” S.R.L., Morar Aurel, director general al „Maurt” S.R.L., pentru ciclul de lucrări „Biotehnologii inovative în profilaxia și ameliorarea sănătății populației”; Holban Tiberiu, profesor universitar, doctor habilitat în științe medicale, Pîntea Victor, profesor consultant, doctor habilitat în științe medicale, Plăcintă Gheorghe, conferențiar universitar, doctor habilitat în științe medicale, Rusu Galina, conferențiar universitar, doctor în științe medicale, Bîrca Ludmila, conferențiar cercetător, doctor în științe medicale, Iarovoi Liviu, conferențiar universitar, doctor în științe medicale, pentru ciclul de lucrări științifice „Contribuții la diagnosticul, tratamentul și instituirea unui management clinic eficient în bolile infecțioase emergente”.

Premiul Național constă din diplomă, medalie și recompensă bănească în valoare de 100 de mii de lei. Premiile Naționale sînt decernate anual de Guvern în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Independenței.

Amintim, potrivit unui decret prezidențial, anul 2020 a fost declarat Anul Lucrătorului Medical.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load