TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Mai mulți medici din UTA Gagauzia vor merge la cursuri de perfecţionare în Turcia

Mai mulți medici din UTA Gagauzia vor merge la cursuri de perfecţionare în Turcia

Un grup de medici din UTA Gagauz-Yeri vor fi instruiţi în cadrul unor cursuri de perfecţionare, organizate în Turcia. Printre specialiştii care vor beneficia de studii vor fi chirurgi şi medici de diferite profiluri, transmite MOLDPRES.


Proiectul de îmbunătăţire a competenţelor medicilor din autonomia găgăuză este realizat cu susţinerea Agenţiei Turciei pentru Cooperare Internaţională (TIKA), potrivit Svetlanei Duleva, şeful Direcţiei regionale pentru sănătate şi protecţie socială.


„În autonomie s-a deschis un nou centru diagnostic, dotat cu echipament modern, edificat cu ajutorul guvernului Turciei. Or, dat fiind acest fapt, avem nevoie de medici cu pregătire foarte bună şi nivel sporit de calificare. De aceea, în clinicile din Turcia vor merge pentru instruire chirurgi, cardiologi, neuropatologi, specialişti pentru tomografie computerizată, pediatri ş.a.”, a explicat pentru gagauzinfo.md Svetlana Duleva.


Cheltuielile pentru cursurile de perfecţionare a medicilor din UTA Gagauz-Yeri vor fi acoperite de TIKA. Instruirea va începe în luna septembrie.


Pe parcursul anilor, Agenţia Turciei pentru Cooperare Internaţională a realizat şi a sprijinit în autonomia găgăuză mai multe proiecte sociale, oferind donaţii tehnice, ajutoare materiale, pentru instituţii şi populaţia defavorizată.Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load