Mai mulți locuitori din Teleşeuca spun că sănătatea le este pusă în pericol din cauza unei livezi

Mai mulți locuitori din Teleşeuca spun că sănătatea le este pusă în pericol din cauza unei livezi

Mai mulți locuitori din comuna Teleşeuca, raionul Dondușeni, spun că sănătatea le este pusă în pericol din cauza unei livezi plantate în preajma caselor lor. Oamenii afirmă că pesticidele folosite de agricultor ajung în apa din fîntîni şi poluează aerul din zonă.


Livada este la doar 100 de metri distanţă de casele oamenilor. Oamenii spun că la fiecare ploaie toate substanțele chimic periculoase ajung în grădinile lor.

"De acum trei ani, el stropeşte de vreo 20 de ori pe an livada, imaginaţi-vă, de fiecare dată cînd stropeşte foloseşte cîte patru preparate, la patru hectare ies patru tone. De fiecare dată aşa, mai ales anul acesta, numai ploua tot."

De cîţiva ani, oamenii cumpără apă potabilă îmbuteliată."Apa se scurge, vine toată în fîntînă, noi nu folosim apa din fîntîni, cumpărăm în butelii, doar rufele le putem spăla, în rest cumpărăm apa."


Proprietarul livezii spune că are toate actele în regulă şi a refuzat să comenteze acuzaţiile. 


Primarul satului a fost de negăsit la locul de muncă, deşi cu o zi înainte de filmarea reportajului ne-a asigurat că va veni cu o reacţie. Secretara primăriei ne-a spus că plîngerile au ajuns în vizorul administraţiei locale abia acum o lună.


Primarul l-a preîntîmpinat pe proprietar, şi nu doar o dată despre cauza dată, a fost la faţa locului, a văzut dezastrul care se face în urma stropirii livezii.


Oamenii spun că au sesizat Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor şi Inspectoratul Ecologic de Stat, iar proprietarul livezii s-a ales doar cu cîteva amenzi. De asemenea, localnicii au ajuns în instanţă, iar dosarul este în proces de examinare.


 


 


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load