TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Mai multe străzi din Ungheni vor fi iluminate

Mai multe străzi din Ungheni vor fi iluminate

Mai multe străzi din municipiul Ungheni sînt în proces de modernizare, cu instalarea unui sistem eficient de iluminare publică. Lucrările sînt desfăşurate de primărie cu surse din bugetul local.

„Ne concentrăm eforturile pentru a asigura iluminatul public în cartierele periferice ale orașului. De ani buni, locuitorii străzilor Dănuțeni și Nuferilor nu au avut lumină în spaţiul public. În urma lucrărilor executate, pe aceste străzi au fost instalate 27 de corpuri de iluminat, astfel încît cei care locuiesc aici să se simtă în siguranță pe timp de noapte”, a declarat Lilia Bernic, viceprimarul municipiului Ungheni.


Potrivit viceprimarului, lucrările de extindere a iluminatului vor continua pe mai multe străzi din cartierul Ungheni – Vale, precum şi în alte zone ale municipiului.

Ghenadie Ciobanu, specialist al Secţiei drumuri și gospodărie comunală din cadrul primăriei mun. Ungheni, a declarat că sînt folosite becuri de tip LED care permit economisirea pînă la 50% din electricitate în comparație cu cele obișnuite şi au o durată de exploatare mult mai mare.

„În ultimii zece ani, mare parte a surselor financiare din bugetul local au fost direcționate spre menținerea sistemului de iluminat al orașului în stare funcțională, înlocuirea componentelor învechite cu cele moderne și extinderea rețelelor de iluminat urban. Una din prioritățile noastre este modernizarea sistemului de iluminat, or, în acest scop sîntem în căutarea de soluții care ar permite dirijarea și controlul la distanță pentru a optimiza munca lucrătorilor din domeniu. De asemenea, încercăm să identificăm metode inovative prin care cetățenii să poată semnaliza unde nu este lumină", a explicat Alexandru Ambros, primarul municipiului Ungheni.

Lungimea totală a străzilor acoperite cu iluminat public stradal în municipiul Ungheni este de 105 km, sistemul fiind format din aproximativ 2500 de corpuri montate pe piloni.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load