COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mai multe școli din Moldova vor fi reparate cu suportul Băncii Mondiale

Mai multe școli din Moldova vor fi reparate cu suportul Băncii Mondiale

Patru instituții de învățămînt din țară au fost reparate, iar alte 11 școli urmează a fi renovate cu suportul Băncii Mondiale în Republica Moldova.

Instituțiile de învățămînt au fost reparate în cadrul Proiectului Reforma Învățămîntului din Moldova (PRIM), transmite știri.md.

Ministrul Educației,Igor Șarov, a mulțumit Oficiului Băncii Mondiale pentru suportul constant pe care îl acordă Republicii Moldova în domeniul educației.

„Împreună cu colegii din cadrul PRIM am depus toate eforturile ca activitățile care derulează în cadrul proiectului să nu fie afectate de pandemia virusului COVID-19.


La moment, sînt finalizate lucrările de renovare în cadrul a 4 instituții de învățămînt, iar în alte 11 școli lucrările de renovare se execută conform graficului cu respectarea măsurilor de protecție împotriva răspîndirii virusului COVID-19”, a subliniat oficialul.

De asemenea, ministrul Igor Șarov a menționat că au fost recepționate o parte a materialelor de predare și învățare pentru dotarea a 100 de centre de resurse pentru educația incluzivă pentru elevii cu cerințe educaționale speciale.

Alte subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat desfășurarea formărilor online pentru cadrele didactice de sprijin și psihopedagogi care lucrează cu copiii cu cerințe educaționale speciale, dotarea a 160 de instituții de învățămînt cu echipament pentru laboratoarele de fizică, chimie și biologie și echipament TIC, dezvoltarea capacităților Agenției Naționale pentru Asigurarea Calității în Educație și Cercetare, îmbunătățirea calității datelor și sistemului informațional de management în educație etc.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load