TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Mai multe instituţii au fost sesizate să verifice legalitatea eliberării certificatelor de urbanism (DOC)

Mai multe instituţii au fost sesizate să verifice legalitatea eliberării certificatelor de urbanism (DOC)

Vicepreşedinţii Parlamentului Republicii Moldova Ion Ceban, Alexandru Slusari şi Mihai Popşoi au făcut un demers către Centrul Naţional Anticorupţie, Procuratura Generală şi Agenţia pentru Supraveghere Tehnică, pentru a efectua controale asupra legalităţii eliberării certificatelor de urbanism pentru blocurile locative din Chişinău începînd cu 1 mai 2018.

De la aceste instituţii se cere efectuarea controalelor asupra legalităţii eliberării certificatelor de urbanism pentru proiectare, autorizaţiilor de construire şi deciziilor de atribuire a terenurilor pentru construcţii care au fost emise de către organele locale de arhitectură şi urbanism din municipiul Chişinău şi Primăria Chişinău pentru construcţia blocurilor locative.

Ion Ceban, deputat PSRM: „Construcţiile ilegale sînt una dintre cele mai stringente probleme din Chişinău. Locuitorii capitalei au de suferit în urma dezmăţului de care se fac vinovaţi atît firmele ce execută lucrări de construcţie, cît şi instituţiile şi funcţionarii ce eliberează certificate de urbanism, autorizaţii de construire, etc.”

Potrivit socialistului Ion Ceban, astăzi va fi format grupul tehnic pentru propunerile de reglementare în domeniu.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load