Mai multe detalii ies la iveală în dosarul „farmaciștilor”

Mai multe detalii ies la iveală în dosarul „farmaciștilor”

Opt persoane dintre cele 20 reținute vineri de Procuratura Anticorupție și Centrul Naţional Anticorupţie în dosarul farmaciștilor rămîn în izolator pentru diferite termene, iar 11 - în arest la domiciliu, pentru 30 de zile.

Un medic-cardiolog este internat în spital cu probleme cardiace. Deciziile au fost emise de magistrați pe parcursul zilei de duminică și luni, scrie deschide.md.

Amintim că douăzeci de persoane, inclusiv angajaţi din domeniul ocrotirii sănătăţii şi reprezentanţi ai unor reţele farmaceutice, au fost reţinute vineri de către Centrul Naţional Anticorupţie şi procurorii anticorupţie.

Persoanele în cauză sînt bănuite de corupere pasivă, de corupere activă şi de abuz în serviciu în dosare ce vizează punerea în aplicare a unei scheme de corupție, prin care agenţii de vînzări ai companiilor farmaceutice se înţelegeau cu unii medici din cadrul instituţiilor medico-sanitare să le promoveze produsele. Reţinerile au avut loc în cadrul unor percheziţii desfăşurate în mai multe locuri din ţară şi în urma cărora au fost găsite probe importante ce dovedesc funcţionarea schemei. 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load