Mai multe curse şcolare au fost suspendate din cauza drumurilor înzăpezite

Mai multe curse şcolare au fost suspendate din cauza drumurilor înzăpezite

Opt curse şcolare din șase raioane ale țării au fost suspendate astăzi din cauza drumurilor înzăpezite, transmite MOLDPRES.


Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, din cauza sistării acestor curse, peste 200 de elevi nu au putut frecventa lecțiile.


Conform datelor, este vorba de curse școlare spre instituții de învățămînt din raioanele Cahul, Cantemir, Hîncești, Orhei, Taraclia și Ungheni.


La fel, copiii nu au putut frecventa orele din cauza defectării a trei autobuze. În prezent, acestea sînt în proces de reparaţie.


Totodată, Inspectoratul Național de Patrulare a anunțat că, în raionul Anenii Noi, regiunea satului Troița Nouă, este restricționat transportul de mare tonaj. Echipajele de patrulare însoțesc autospecialele pentru prelucrarea drumurilor cu material antiderapant. La fel, la ieșire din orașului Căușeni este restricționat spre municipiul Chișinău transportul de mare tonaj pentru a nu crea impedimente în trafic.


Actualmente, pentru menținerea securității rutiere şi acordarea ajutorului cetățenilor sînt implicate 134 de echipaje şi 250 de ofițeri de patrulare. Toate echipajele de patrulare sînt dotate cu echipament necesar pentru acordarea sprijinului cetățenilor.


Meteorologii au anunţat astăzi Cod Galben de frig, cu intervalul de acţiune pînă pe 3 martie. Totodată, pînă la 3 martie este valabil şi Codul Galben de intensificare a formării gheţii.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load