COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mai multe curse de microbuz, anulate. Oamenii nemulțumiți așteaptă la stații (FOTO)

Mai multe curse de microbuz, anulate. Oamenii nemulțumiți așteaptă la stații (FOTO)

Transportul de pasageri este dat peste cap astăzi în toată ţara. Cursele de pe cel puţin 600 de linii au fost anulate, ca urmare a protestului organizat de transportatori.

În acest context, oamenii sînt nevoiţi să ia un taxi sau o maşină de ocazie pentru a ajunge la muncă.

Între orele 10:00 şi 14:00, peste 250 de unităţi de transport vor staţiona în Piaţa Marii Adunări Naţionale, iar restul vor rămîne în localităţile din ţară. Anunțul a fost făcut de preşedintele asociaţiei transportatorilor, Oleg Alexa, printr-un comunicat de presă. Astfel, şoferii au oprit circulaţia curselor regulate spre mai multe centre raionale, precum şi spre Capitală.


Începînd cu ora 12:00, transportatorii vor începe protestul în faţa Guvernului. La fel ca data trecută, aceştia vor cere majorarea tarifului la cel puţin 70 de bani per kilometru, care în prezent este de 48 de bani pentru un kilometru.

Guvernul dezaprobă decizia transportatorilor de a organiza un protest şi susţine că doar după ce aceştia vor asigura condiții civilizate de călătorie vor fi iniţiate discuţii despre ajustarea tarifelor. Totodată, Executivul a anunţat că, în prezent, este în proces de elaborare proiect de lege de modificare a Codului Transporturilor Rutiere, care a fost prezentat Consiliului consultativ pe domeniul transporturilor rutiere, din care fac parte toate Asociațiile patronale de profil. Transportatorilor li s-a solicitat să facă propuneri de modificare a codului, menite să soluționeze problema fluxului de călători și să optimizeze programul de transport rutier. Documentul va fi supus consultărilor publice.

Cel mai recent protest al transportatorilor a avut loc în data de 12 septembrie, tot în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Atunci, în faţa manifestanţilor nu a ieşit niciun reprezentant al Guvernului, iar Ministerul Economiei a precizat, printr-un comunicat de presă, că specialiştii examinează argumentele transportatorilor, dar, deocamdată, nu a fost luată nicio decizie în acest sens.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load