Magazinul moldovenesc care i-a cucerit pe americani (FOTO)

Magazinul moldovenesc care i-a cucerit pe americani (FOTO)

Alla și Stanislav Guțu sînt doi tineri originari din Bălți, care s-au mutat acum 9 ani în Fairbanks, al doilea oraș ca mărime din Alaska.


Acolo ei au deschis un mic magazin în care comercializează produse de origine est-europeană și care i-a surprins plăcut pe clienții mallului Teddy Bear Plaza. Recent, presa locală le-a dedicat un articol în care este prezentată istoria cuplului, dar și a afacerii lor.


Pînă nu demult, locuitorii orașului Fairbanks, care doreau să guste din produse europene, trebuiau să meargă în Anchorage, cel mai mare oraș al Alaskăi. Mulțumită Allei și lui Stanislav, gusturile est-europene sînt mai aproape acum, într-un mic magazin din unul din mallurile orașului.


„Mereu ai ceva ce rîvnești. Nu poți uita gustul mîncării de acasă. Este ceva care-ți rămîne în memorie pentru totdeauna”, a spus Alla portalului de știri american. Motivația cuplului de moldoveni a stat în faptul că orașul găzduiește mulți europeni, iar mulți alții vin în vacanțe aici. Și pentru că magazinele din oraș duceau o mare lipsă de produse europene, cei doi au decis să o suplinească inaugurînd „EuroStyle” în luna august a anului trecut. Reacția oamenilor a fost surprinzător de plăcută, povestește tînăra, care mai lucrează ca și coordonatoare de evenimente și programe la Greater Fairbanks Chamber of Commerce.


„Nici nu am reușit să promovăm magazinul. Doar am deschis ușile și ne-am zis să vedem ce se întîmplă”, spune Alla. În cîteva zile de la deschidere, oamenii au invadat micul magazin, fiind atrași de numele acestuia și de ce ar putea găsi înăuntru.


În magazin oamenii pot cumpără produse alimentare din Moldova, Rusia, Ucraina, Polonia, Croația, Belarus, Bulgaria, Lituania, Armenia, Turcia, Israel, Finlanda, Italia, Franța și Germania. Toate produsele sînt importante direct din aceste țări. Băuturi, legume murate, carne conservată, cereale, semințe, sosuri, dulciuri – toate astea pot fi găsite prin lista de alimente disponibile.


 Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load