Lupta cu ambuteiajele: Experții propun interzicerea cotirii la stînga în anumite intersecții

Lupta cu ambuteiajele: Experții propun interzicerea cotirii la stînga în anumite intersecții

Record pentru Moldova. Numărul mașinilor va depăși cifra de un milion, în această lună.


Astfel, conform datelor de la Registru, fiecare a doua familie are cel puțin un automobil.


Așa că, problema ambuteiajelor va deveni și mai sufocantă. O soluție pentru ele ar fi ca cotirea la stînga, în anumite intersecții, să fie interzisă, spune Veaceslav Ioniță, expert IDIS Viitorul. Iar șoferii care vor să meargă în această direcție să circule pe străzile adiacente. Un astfel de proiect ar putea fi implementat pe strada Alecu Russo.


„Ce avem în rezultat: o bandă este blocată de staționarea transportului, o bandă este blocată de una-două mașini care virează la stînga și tu ai trei benzi în față pe care nu le poți utiliza, din simplul motiv că mii de mașini se înghesuiesc zilnic pentru a merge spre cel mai populat sector al orașului”, a spus Veaceslav Ioniță, expert IDIS Viitorul.


Printre soluțiile experților se numără extinderea carosabilului și amenajarea unei benzi doar pentru transportul public. 


Potrivit poliției de patrulare, mai multe proiecte de fluidizare a traficului rutier sînt în proces de elaborare în comun cu autoritățile locale. Conform datelor statistice, în acest an numărul de automobile pe cap de locuitor în Republica Moldova va depăși nivelul din România, dar și media pe UE, urmînd să fie peste un milion de automobile.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load