COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Lucrările de reparație Complexului „Eternitate” vor costa patru milioane de lei

Lucrările de reparație Complexului „Eternitate” vor costa patru milioane de lei

Experții Institutului municipal de proiectări „Chişinău Proiect” au evaluat starea Complexului memorial „Eternitate” și au făcut deja un deviz de cheltuieli necesare pentru reparația monumentului.

Potrivit planului, sînt necesare patru milioane de lei pentru reparația capitală a complexului. Guvernul a aprobat astăzi planul de acțiuni care urmează a fi realizate cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei şi comemorării eroilor căzuţi pentru independenţa Patriei, în care se regăsește și renovarea acestui monument, scrie Noi.md cu referire la tv8.md.

În document se mai spune că militarii Armatei Naţionale vor participa la parada militară de la Moscova dedicată celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei.


De asemenea, un grup de veteran ai celui de-al Doilea Război Mondial din Republica Moldova urmează să participe la evenimentele din capital Rusiei dedicate Zilei Victoriei.

Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, nu a putut spune cîți bani vor fi cheltuiți pentru deplasarea veteranilor la Moscova, deoarece nu se știe exact cîte persoane vor putea pleca, ținînd cont că toate sînt în etate și se deplasează greu.

În nota informative a proiectului mai sînt indicate cheltuieli de 195 de mi ide lei necesare pentru confecţionarea medaliei jubiliare „75 de ani de la Victoria asupra fascismului în cel de-al Doilea Război Mondial”.

Urmează a fi acordate și ajutoare materiale pentru participanţii la cel de-al Doilea Război Mondial, precum și pentru persoanele care au fost încadrate în grad de dizabilitate în urma rănirii, contuziei, schilodirii, fiind antrenate de organele puterii locale la strîngerea muniţiilor şi a tehnicii militare, la deminarea teritoriului şi a obiectelor în anii celui de-al Doilea Război Mondial. Mărimea alocațiilor nu este precizată.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load