TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Locuitorii satului Țînțăreni amenință cu proteste noi

Locuitorii satului Țînțăreni amenință cu proteste noi

Vestea despre prelungirea contractului privind evacuarea deșeurilor pe poligonul de gunoi de la Țînțăreni a fost înîmpinată de localnici cu ostilitate, oamenii amenință cu proteste.

„Vom ieși din nou și vom bloca drumul și gata, ce să mai facem? Să găsească un alt loc pentru gunoi!, spun localnicii, relatează publika.md

Reamintim că Primăria capitalei a semnat un nou contract cu administrația satului Țînțăreni privind evacuarea gunoiului de la Chișinău pe un poligon local. În schimbul permisiunii de evacuare a deșeurilor, municipiul s-a angajat să aloce satului Țînțăreni 10 milioane de lei destinate dezvoltării satului.


Vechiul contract a expirat la 31 decembrie 2019. În 2010, poligonul de gunoi de la Țînțăreni a fost închis din cauza nemulțumirii sătenilor. Apoi, autoritățile municipale au decis să evacueze temporar gunoiul pe un poligon lîngă Bubuieci.

Cu toate acestea, după problema cu deșeurile de la Chișinău din 2017, din cauza închiderii poligonului de gunoi de pe strada Uzinelor, autoritățile au convenit cu autoritățile satelor Jeamănă și Țînțăreni să deschidă poligoane de gunoi acolo.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load