Locuitorii satului Puhoi, din nou în stradă. Ce au cerut aceştia (VIDEO)

Locuitorii satului Puhoi, din nou în stradă. Ce au cerut aceştia (VIDEO)

Locuitorii satului Puhoi, Raionul Ialoveni, au ieșit astăzi din nou în stradă, la protest. Aceștia se plîng că autoritățile nu le aud solicitarea de a rezolva problema transportului de pasageri din localitate.

Cei adunați la manifestație declară că, dacă problema nu va fi soluționată se vor aduna la un nou protest duminica viitoare.

Peste 1.000 de locuitori ai satului Puhoi au protestat astăzi, cerînd autorităților să deschidă mai multe curse care să circule pe traseul Puhoi-Chișinău. Pe finalul manifestației, manifestanții au votat în unanim „neîncredere totală în “soluționarea” problemei transportului de pasageri”.

De asemenea, aceștia au stabilit că la data de 8 februarie 2018 se vor aduna, din nou, în fața Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova, la un nou protest.

Primarul localității, Petru Frunze, spune că „oamenii nu au ieșit în stradă să înghețe fără motiv, cu afirmația că “problema este artificială” nu mai trebuie de prostit societatea”. Totuși, acesta se arată optimist că problema va fi rezolvată săptămîna viitoare.

„Sper că pînă pe data de 8 februarie vor fi prezentate soluțiile, oamenii îngheață în stradă, majoritatea sînt bolnavi, trebuie ajutați. Legislația prevede că cursele de pasageri se deschid pînă pe 15 februarie, fapt ce determină oamenii să ceară urgentarea procesului”, spune primarul.

Anterior, locuitorii din satul Puhoi, raionul Ialoveni, au protestat împotriva serviciilor necalitative ale transportului public la Guvern, după ce linia de microbuz ce circula spre Chişinău a fost închisă în urma unei decizii judecătoreşti.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load