TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Locuitorii satului Elizaveta cer dreptate în cazul tînărului ucis de un carabinier

Locuitorii satului Elizaveta cer dreptate în cazul tînărului ucis de un carabinier

Mai mulți locuitori din satul Elizaveta, din municipiul Bălți, au ieșit în această dimineață, la o acțiune de protest. Oamenii cer socoteală procurorului în gestiunea căruia se află dosarul tînărului împușcat mortal de un carabinier pe data de 13 ianuarie.

Oamenii se arată nemulțumiți de pedeapsa pe care o solicită Procuratura, de la 10 la 15 ani de închisoare, pentru subofițerul Inspectoratului General de Carabinieri care ar fi comis crima respectivă, scrie jurnal.md.


Potrivit presei locale, localnicii au blocat o stradă din localitate. Poliția a anunțat că procurorul va veni la fața locului.

Amintim că ieri, carabinierul care a împușcat mortal un tînăr la Elizaveta a primit 30 de zile de arest.

Precizăm că totul s-a întîmplat pe data de 13 ianuarie, în jurul orei 23:30, în satul Elizaveta din municipiul Bălţi. Potrivit Inspectoratului General de Carabinieri al MAI, un militar, angajat al Direcției regionale ,,Nord” a IGC, fiind implicat într-un conflict, a efectuat o împușcătură din arma personală, rănind mortal o persoană în vîrsta de 23 ani.

Unele surse din localitate afirmă că tînărul care a fost împușcat l-ar fi bătut pe o rudă de a carabinierului, dar și pe alți copii, în timp ce aceștia umblau cu uratul prin sat. Bărbatul ar fi scos arma și ar fi vrut să împuște un foc de avertisment în aer, însă a fost împins pe la spate de către cineva, iar glontele l-a străpuns mortal pe băiatul de 23 de ani.

Inspectoratul General de Carabinieri al MAI menționează că angajatul se afla în afara exercitări atribuțiilor sale de serviciu, iar arma personală era deținută ilegal.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load