COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Locuitorii orașului Bălți sînt nevoiți să repare drumul cu propriile forțe

Locuitorii orașului Bălți sînt nevoiți să repare drumul cu propriile forțe

Locuitorii străzii Ghecevschi cer autorităților locale să ia în vizor starea deplorabilă a drumului și lipsa canalizării. Potrivit oamenilor, carosabilul nu a fost reparat încă din 1980.

Pe vreme ploioasă mașinile se împotmolesc. Atunci cînd e uscat situația este mult mai bună. Se pare că progresul nu a ajuns în acest sector. Aici nu există o utilitate elementară a civilizației – un sistem de canalizare. Locuitorii străzii de mai mulți ani apelează la Primărie cu solicitarea de ajutor, însă nu au fost auziți.

Localnicii de mai multe ori au adunat bani și au procurat pietriș și deșeuri de construcții pentru a astupa cît de puțin găurile din drum. În fiecare an ei cheamă un autogreder și îl achită din propriile mijloace. Oamenii susțin că autoritățile locale au uitat de ei și i-au lăsat în voia sorții, deși ei la fel sînt bălțeni.


În sector nu există nici o farmacie, funcționează un singur magazin. Oamenii sînt nevoiți să parcurgă pe jos cîțiva kilometri ca să ajungă la școală, piață sau spital. Tineretul mai face față acestor dificultăți, pe cînd vîrstnicii sînt nevoiți să ceară ajutor vecinilor.

Pe strada Ghecevschi sînt amplasate circa 130 de case. În ele locuiesc aproximativ 600 de persoane. Oamenii speră că vor fi auziți și vor primi asistență în soluționarea problemelor, asupra cărora atenționează autoritățile locale de cîteva zeci de ani.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load